tőzsdézz Legyen a tőzsde mindenkié! social logos
Facebook

Határidős kereskedelem

Kösse meg határidős kontraktusait mindössze 75 Ft-os díjon a Random Capital-nél! Nyisson számlát most és profitáljon akár az árfolyamok csökkenéséből is a határidős kereskedés segítségével!
Egy határidős ügylet mindig jövőbeli időpontra szól, egy termék jövőbeni árfolyamára vonatkozó spekuláció, ahol minden teljesítés is a jövőbeni időpontban esedékes. Ezért nem most fizetjük a vételárat, illetve nem kell rendelkeznünk az eladott termékkel, elegendő a pozíciónál jóval kisebb fedezet képzése.

A határidős piac a tőkeáttételen keresztül lehetőséget teremt arra, hogy a befektető kis tőkével is nagy értékű pozíciót tudjon nyitni. A határidős ügyletek segítségével nem csak az alaptermék árának emelkedésére lehet játszani, de lehetőség van az ún. shortolásra is, amikor áresésre számítva a befektető eladási ajánlattal nyitja pozícióját, majd egy alacsonyabb áron vásárolja vissza a terméket. A határidős short pozíciókat a technikai daytrade típusú megbízásokkal szemben nem kell a nap vége előtt lezárni, azok átvihetők napon túlra.

Kereskedési felületeinken keresztül a Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvény indexe, a BUX év végi lejáratú határidős terméke érhető el.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a határidős termékek piaca jóval bonyolultabb és a tőkeáttétel miatt sokkal kockázatosabb is, mint a prompt piaci részvénybefektetéseké.
A határidős piacon az offline megbízások díja akár 40 Ft/ kontraktus is lehet, az előző havi forgalom függvényében. További információ a határidős megbízások teljesítésének a díjáról a kondíciós listában található.